luni, 24 noiembrie 2014

trei ani fara 10 zile...una-alta (Little BRO`)

Mama, amam ce valva si agitatie a creat fratimiu cu postare precedenta....

Hai sa sar si eu, sa arunc si eu cu cateva cuvinte in voi.


1. Ce te-a impins ca prim lucru sa pleci din RO in Au, ce sperai sa gasesti si daca ai gasit?
2. Cu toate ca spui ca au crescut preturile si cheltuielile, reusesti sa ramai cu ceva din salariu? Ai "grija zilei de maine" sau mai exact stresul asta din Romania ca muncesti sa platesti si altceva nimic?
3. E o diferenta mare de calitate a vietii tale fata de Romania ( atentie, a vietii tale ) ?
4. Care sunt distractiile tale zilnice excluzand...TV, Net si alte alea. Sport, hobby, pasiuni ceva?
5. Are legatura nivelul entuziasmului tau cu South Australia sau Adelaide mai exact? E mai plictisitor acolo decat in Syd / Melb / Perth?
6. Ai reusit sa ai niste vacante deosebite? ma refer la peisaje, plaje, etc? Scumpe vacantele in Au?
7. Te tenteaza celelalte orase sau state? Ai fost prin ele ?
8. Te bate si pe tine gandul de EU, ca pe altii din AU
9. Cum e cu fratele ? El e mai entuziast?

 Pot sa confirm ca wow-ul a disparut usor... Este normal, am vazut si am experimentat can tot ce se poate iar pentru noi, acum, totul este foarte "normal" si deja am pierdut imaginea cu Romania care o foloseam ca sa comparam.


1.Uite lista mea cu cele mai importante motive:

- Societate de prosti, cu cozile pe sus care se uita in oglinda de la baie si se vad europeni, dar nu se mai uita si in jos ca sa vada ca sunt desculti, cu par la maciuca/broscuta si imputiti.
- Generatia de facultisti, unde toti au diplome dar nu stiu sa tina pixul in mana.
- Cocalarii si smecherii de cartier
- Semintele de la scara blocului
- Flegmele si rahatii de pe strada
- Clasa politica de mitocani si hoti.
- Populatia si mai proasta care ii voteaza pentru o galeata sparta si un prosop folosit.
- Soferii "buni".
- Sclavismul si exploatarea oricarei persoane care munceste.
-... 

La mine conteaza foarte mult mediul in care lucrez si oamenii de care sunt inconjurat. Eu sunt genul caruia ii place sa ajute oamenii cand poate sau macar sa incerce dar cand am vazut rezultatele luptelor mele si cand am vazut ca semenii mei(retardati de altfel) nu au stiut decat sa profite atunci mi-am facut bagajul si am plecat. Mai rau ca acolo nu putea sa fie...
Sunt sigur ca nu toti sunt asa doar ca eu am avut ghinionul si doar de astfel de oamenii am dat.
Este foarte simplu, nu merita sa-mi arunc viata pe fereastra pentru asa ceva si am ales sa-mi strang bagajul si sa plec

2.  DA, raman cu bani si NU nu mai am grija de maine. Peste tot muncesti ca sa platesti, conteaza cum muncesi si ce sanse de mai bine ai.
"Sclav" o sa fii peste tot, chiar si cand ai compania ta, pentru ca tot la mana clientului esti si tot cum vrea ala faci. Doar ai iluzia de freedom pentru ca iti alegi cum sa o faci dar pana la urma, tot acolo esti. Eu am tot ce imi doream sa am la varsta mea si o sa fiu sclav in continueare atata timp cat prin asta obtin ce imi doresc.

Te intrebi de ce asa mare diferenta intre mine si fratimiu? Pentru ca eu am fost "sclav" in Romania...si cand zic scla ma refer la 12 ore pe zi pentru frimituri de paine. El... el a avut firma lui, muncea cand si cum vroia.
Cand am venit aici, pentru mine a fost usor, eu am trecut de la munca zdravana la un sevici bine platit unde stau pe scaun toata ziua (de la 8:00 la 16:30) si fac ce imi place. El, acum are sef, are program are termene, etc. Pentru el pare a fii un decline in evolutia lui si il inteleg perfect.









3. DA...adica un mare DA. Sunt mai sanatos, mai vericit, mai vesel, mai activ, mai relaxat.... Peste tot pe unde as fii putu sa fie mai bine...sunt.

Maciuca nu a mai crescut dar sunt multumit. :)


4. Mai nou...uite asta:



Trebuie sa ma mandresc si eu putin..... :D

Depinde de sezon....
Iarna este cam moarta si se bazeaza pe intalnirii cu prietenii, karaoke, bowling, drinking, laser tag, billiard... cam tot ce se poate face in interior.
Vara...vara este altceva. Este vacanta in fiecare zi calda... :). In cursul saptamanii se merge la plaja dupa munca unde se sta la bere si vorba pana tarziu. In wekeend depinde mult de vreme, daca este prea cald se face shopping sau se viziteaza locuri cu AC sau se merge prin vizite, daca este placut se merge la plimbari sau la diverse activitati afara si daca este urat, in casa la un film, o aluna, un paharel...


5. NU. 
Nu inteleg de ce toata lumea zice ca in Adelaide nu ai ce sa faci ca vorbesc cu astia pe la mine pe la munca si toti imi spun acelasi lucru "You crazy mate?". Este viata de noapte numai ca pe mine nu ma intereseaza si deci nu prea ies in cluburi. La mine viata de noapte inseamna sa ies la un pahar undeva unde sa pot sa stau de vorba si sa ma socializez. Tind sa ma feresc de cluburi, pastile si alcohool in cantitati industriale... ma dezhidrateaza. :) Este adevarat, viata de noapte de aici nu se compara cu ce era in Romania, unde in fiecare zi iesea in bar, spargeai banii si apoi te plangeai ca este tara de rahat in timp ce boleai la munca si nu erai in stare de nimic. (dap...asa eram :D ). AIci societatea este educata ca distractia calumea este in weekend, in timpul saptamanii se iese doar asa, pana pe la 10-11 si apoi lumea se duca acasa sa se pregateasca pentru ziua de maine... simplu.


6. Mda... Pot sa spun ca am avut mici iesiri dar nimic mare. Motivul? sunt destul de scumpe si personal am avut alte prioritati. Este foarte frumoasa Australia dar este scumpa iar cu aceiasi bani poti sa-ti faci vacante de vis in alte locuri. Am vizitat foarte mult din South Australia si pot sa spun ca este frumoasa. Inoi (eu si nevasta) inca nu am iesit din Oz dar planuim in 2015.


7. Sigur ne mutam din Adelaide din acelasi motiv...preturile,vremea si piata de munca. Adealide este destul de nedezvoltat si datorita politiciilor conservatoare si a modului de administrare nu prea atrage big business si drep urmare nu atrage locuri de munca. Inca un element importat este vremea care este similara cu cea din Victoria.
 Legat de preturi... Pana cum 2-3 ani, se merita sa stai in South Australia pentru ca cel mai ieftin stat si diferenta este suficient ca sa compenseze pentru alte inconveniente. Acel avantaj a disparut cand costul traiului in Adelaide a ajuns aproape ca in Melbourne doar ca status asta nu iti ofera aceleasi avantaje. Prin urmate a priedul asul care il detinea si automat a disparut si motivatia de a ramane aici.
Daca imi conving nevasta sa plecam( si da, tot incerc sa o conving dar nu obtin decat niste sunete ciudate. Acum sunt confuz, nu stiu cum sa interpretez asta. ;)  ) probabil ca o sa ne orientam prea Perth sau Brisbane.  


8.  Adica sa ma introc in Romania sau undeva in EU? Ma pis (urinez) pe ea de tara si de alianta!


9.   Suntem prea diferiti in gandire si in opinii ca sa ma exprim. Eu zic ca a trecut printr-o faza mai nasoala dar ii trece... patience. O sa-si gaseasca si serviciul pe care il vrea dar trebuie sa-l caute... ;)


Concluzie:

Vedeti voi, experienta si feeling-ul difera de la om la om asa de mult incat nu poti sa compari. Da, eu sunt spart dupa Oz, am tot ce imi trebuie, nu mai am grijile care le aveam, bani sunt, nevasta este inca tanara... este frumos. TOTUSI, nu pot sa spun acelasi lucru de vreme. Aici ii dau dreptate, vremea este destul de urata. Vara este scurta si este cald numai cand suntem la munca, iar iarna tine mult si ploua in draci.

Totul depinde de unde vii si ce gasesti. Eu am avut noroc cu Adealide, fratimiu nu dar totusi pentru doar 3 ani, eu sunt inca de parere ca am reusit mai mult decat credeam.

Imi aduc aminte ca statea la el in birou inainte sa plecam si ne planuiam ce o sa facem si cum o sa ne fie. Incercam sa estimam cand o sa putem sa strangem bani de barca, de motocicleta, de masinii, de vesela , de casa...etc. Imi aduc clar aminte ce mi-a spus: "Ba, sa stii ca si in 4 ani daca imi iau barca o sa ma consider super norocos...". E uite ca a apucat sa o faca si pe asta...  

Wait a minute...care este titlul postarii?



PS: Ca sfat personal... Nu cauta motive de plecare, ca daca ai ajuns sa-mi citesti blogul este prea tarziu, in adancul tau decizia a fost luata deja. In schimb cauta bine unde vrei sa ajungi....

 

Un comentariu:

  1. E 2016! Baieti, un semn, ceva? Ati plecat din Adelaide? Ce ati mai facut??

    RăspundețiȘtergere