sâmbătă, 2 iulie 2011

Roller coaster... (little BRO`)

... La naiba...vestile de la DIAC nu sunt bune...deloc.
Implementarea noului sistem de prioritate se aplica retroactiv, asta inseamna ca influenteaza si aplicatia mea si a lui fratimiu. Pana acum eram optimist si ma bucuram mai tare cu fiecare zi mai putin pana la termenul dat de CO...urcam o panta ascendenta si mai aveam putin pana in varf, unde trebuia sa ma opresc...acum am pornit in jos... De la termenul initial de cateva luni pentru viza mea, in clasa de prioritate 2, am ajuns la 18-24 de luni pentru ca am fost clasat in prioritatea 3, sa nu mai vorbesc de fratele meu. Concluzia mea...nu prea ne mai vor acolo...cred ca sunt cam satui de emigranti.
Asta este o speculatie, ca pana cand nu vorbesc cu CO-ul nu stiu sigur, dar din pacate pentru mine, cam de fiecare data cand am crezut ceva...a fost asa. Partea cea mai rea este ca nu migrez doar catre alta tara...si am inceput sa migrez si catre o gandire pesimista, de nereusita. Pentru mine, personal, lucrurile nu se indreapta catre bine si situatia din Romania nu ma favorizeaza deloc...la fel este si pentru fratimiu.
Sa stai si sa astepti, sa cheltui fara sa mai produci...nasol... La munca toata lumea stie ca eu plec, dar asta nu era o problema daca plecam atunci cand am stabilit, adica anul acesta (august-septembrie) dar in cazul in care plec in iarna viitoare? Tu ca angajator cum ai reactiona fata de mine? M-ai promova? Mi-ai marii salariul?... Nu cred. Preturile cresc si banii raman aceasi. 
Nu poti sa lasi chiar totul si m-am gandit ca totusi mai am timp sa imi fac si o iubita...pana acum stiam ce trebuie sa-i spun si cum sa fac, m-am separat psihic si sentimental, m-am pregatit de vestea ce trebuie sa o primeasca si sunt pregatit sa suport consecintele care vor aparea... Acum am primit eu o veste care da peste cap totul. Ii mai spun acum? Mai astept pana la anul? Doar sunt om si iubesc, imi place si o fac din ce in ce mai mult...Chiar daca nu i-am spus si joc un joc urat si probabil ca o sa fie nasol cand o sa afle...totusi, momentan...eu sunt cel care duce povara asta...eu trebuie sa tin acel perete fragil...sa nu-mi permit un plan de viitor sau o investitie sentimentala mai mare. Este si o persoana gentila, care are grija sa-mi fie bine... ma intreaba seara daca sunt ok, ca parca ma supara ceva... ce sa-i spun? "Da, ma supara faptul ca eu plec si te las aici..." nu merge asa, pana cand nu stiu exact nu pot sa-i spun nimic...daca stric relatia si apoi aflu ca nu imi dau viza?

Ei spun ca sa nu faci nici-o pregatire pana cand nu primesti viza...dar totusi trebuie, iti planifici...iti calculezi...
Ei nu stiu ca la noi sa inchizi un abomnamet de telefonie dureaza 5 luni...un card la banca 3 luni...sa vinzi masina 3 luni...etc. Ei traiesc intr-un sistem bine uns si bine construit... nu ca la noi, defect si fara piese de schimb. Daca iti da termenul de intrare in Oz 3 luni... nu ai timp suficient...si atunci incepi sa iti faci planul cu ceva timp inainte, ca atunci cand ai raspunsul doar sa-l aplici sistematic si eficient. 
Acum ce dracu fac? sterg totul si incep din nou cand o sa fie cazul?? si cu cele ireversibile?...cu alea cum fac?
Mai spun ca se aplica si celor in stadiul final de analiza si ca nici nu primesti banii inapoi, sau macar o parte, daca doresti sa iti retragi dosarul...

Nu se face asa ceva...nu poti sa faci o astfel de modificare.
Sincer...in situatia data, Australia primeste de la mine un minus! MARE....


Un comentariu:

  1. salutare...va urmaresc de ceva vreme blogul si ma gandeam sa va urez o asteptare cat mai usoara(daca putem vorbi de asa ceva). Numai bine!

    RăspundețiȘtergere